Kapcsolat

Budapest nyelviskola (ETA Internal Soft Bt. tulajdona)

Cégjegyzék száma: 0106787238

Adószáma: 24743576143


Címünk:

1054 Budapest, Alkotmány utca 31, 1 em., 4 aj.,

Kapukulcs törlés4301törlés

Tel:

06 (70) 307-97-89

Kérem amennyiben foglalt a telefon írjanak emailt vagy küldjenek smst és felvesszük önnel a kapcsolatot !

E-mail:

budapest.nyelviskola.iroda@gmail.com


Recepciónk nyitvatartása:

2020.03.17 -től az iroda online üzemel a kormányzati intézkedések miatt kérem írjanak emailt illetve küldjenek online jelentkezést. 

Hétfő 09.00 - 20.00
Kedd 11.00 - 19.00
Szerda 11.00 - 19.00
Csütörtök 11.00 - 19.00
Péntek 09.00 - 20.00
Szombat, vasárnap Zárva

Nyelvvizsga Rendszerek

Nyelvvizsga rendszerek.

 

NYELVVIZSGA LEÍRÁSOK


ORIGO Nyelvvizsga- Jól kidolgozott, áttekinthető nyelvvizsga rendszer. Magyarországon a legismertebb, akkreditált kétnyelvű nyelvvizsga. Azoknak ajánlott, akiknek a magyar nyelvű fogalmazás nem okoz gondot, mert az idegen nyelvről magyarra fordításnál, valamint a szövegértésnél leginkább erre van szükség. A nyelvtani teszt  a sok nyelvtani hibával dolgozó diákok számára valóban nehéz lehet. De a  szóbeli része  semmivel sem nehezebb, mint más vizsgáké. 2009-ben változások az ORIGO nyelvvizsgában: már az alapfokon is van hallás utáni szövegértés és bevezették a feladatonkénti teljesítmény minimumot!

BME Nyelvvizsga- mindenütt elfogadott kétnyelvű nyelvvizsga.  Hasonlít az ORIGO vizsgához. Hallgatok és tanárok véleménye szerint az írásbeli része könnyebb, szóbeli része viszont nehezebb az Origoénál. A vizsgáztatás szubjektív elemeit próbálják minden módon kiiktatni. A BME nyelvvizsga és az ORIGO közötti jelentős különbség, hogy az 50 kérdéses feleletválasztós teszt itt csak 30 kérdéses és csak 3 lehetőség közül kell választani. Az első húsz helyen szövegkiegészítést kell végezni.  Nincs hagyományos értelemben vett fordítás, ezt a készséget a vizsga más jellegű feladatokkal méri.

BGF Nyelvvizsga- három fajtája van: üzleti, idegenforgalmi és pénzügyi szaknyelvből tehető le. Magas színvonalú, részletekbe menő, minden készséget mérő feladatokból áll., a legsúlyozottabban a szaknyelvi szókincset méri. A szóbelin szakmai beszélgetés, önálló témakifejtés és a  szituációk vannak.

Zöld Út- A Szent István Egyetemen lehet letenni ezt a kétnyelvű vizsgát. Két fajta van: mezőgazdasági és üzleti.  Nem tartalmaz külön nyelvtani feladatot, hanem az egyes feladatok elvégzése során ellenőrzi a nyelvi kompetenciát. Azoknak is ajánlható feltételesen, akiknek nincs szükségük szakmai nyelvvizsgára, mert a vizsga szóbeli része gyakorlatilag nem tartalmaz nehéz elemeket, a típusfeladatok 100%-ban begyakorolhatóak, így egy gyengébb képességű diák is átmehet rajta. Az írásbeli részén szótár nem használható, csak a fordítási feladathoz!

EURO Nyelvvizsga- az egyik legnépszerűbb magyarországi nyelvvizsgatípust, a vizsgázó tényleges tudását méri, a vizsgakövetelmények megfelelnek az Európa Unió ajánlásának, és  a gyakorlati kommunikációra helyezi a hangsúlyt. Létezik Business változat is Europro néven.

Cambridge Nyelvvizsga- a legnagyobb nevű nemzetközi nyelvvizsga. A vizsga egynyelvű, abszolút az angolos nyelvhasználatra van kihegyezve, csak egynyelvű szótár használható. Az egyik legdrágább nyelvvizsga, így általában csak konkrét követelmény miatt szokták a diákok ezt választani.

TOEFL Nyelvvizsga– ha valaki külföldön, főleg az Amerikában egyetemre megy vagy állást, ösztöndíjat szeretne megpályázni, annak általában a TOEFL fog kelleni. A TOEFL számítógépen tett nyelvvizsga. Érdekes, hogy szóbeli részét is egy számítógép előtt ül a vizsgázó. A gyakorlati használati tudást teszteli a vizsga, előadásokat kell angolul hallgatni, aztán röviden kell kifejteni saját véleményt .

TOEIC angol nyelvvizsga- a világ legnépszerűbb nyelvvizsgája. Kifejezetten  a munkahelyeken használt nyelvre koncentrál, de nem  üzleti szaknyelvi vizsga, így nem kell speciális marketing vagy pénzügyi kifejezéseket tudni hozzá. Inkább általános irodai szövegkörnyezetet használja, amivel munka közben találkozunk, és amit nemzetközi környezetben kell használni. A vizsga két részből áll: a hallás utáni, és az olvasás utáni megértésből. Nincs szóbeli része. A hallásértés résznél 20-20 kérdésre kell válaszolni képek, kérdések-feleletek, rövid beszélgetés alapján, úgy összesen 100 kérdésre válaszolni. Az olvasásértés résznél a feladat mondat kiegészítés (20 kérdés), hibafelismerés-javítás (20 kérdés), és olvasott szöveg értése (40 kérdés) megint összesen 100 kérdés alapján.

FCE (Cambridge First Certificate in English examination)- B2 típusú vizsga, de magasabb szinten van. Európában ez a legnépszerűbb vizsga,  több évtizedes tapasztalaton alapuló vizsga rendszer. Sokoldalúan vizsgálja a hallgató tudását.

ECL ( European Consorcium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) vizsga- nem tartalmaz sem nyelvtani tesztet, sem fordítási feladatot. Nemzetközileg is elismert vizsga. Honosítható, akkreditált, általános, egynyelvű nyelvvizsga. 3 készség mérése írásban történik: olvasott szöveg értése, íráskészség és hallás utáni szöveg értése, a szóbeli bizottság előtt zajlik 2 vizsgázóval. A vizsgának nincs nyelvtani ellenőrző része és hiányzik a fordítás is. Készségenként max 25 pont adható, 60% -os teljesítmény tekinthető sikeres vizsgának, de 50%-ot minden részfeladatból teljesíteni kell. Szótár nem használható. Sikertelen vizsga esetén lehetőség van csak a sikertelen rész megismétlésére. Évente 5 alkalommal szerveznek vizsgát: február, május, augusztus, október, december.

TELC (The European Language Certificates)- 2006 szeptemberétől megváltozott a vizsga rendszere, értékelése, a feladatok nehézsége. A szintbesorolások együtt változnak a teljesíthetőségi százalékokkal is, B1 - 60-100% között alapfok, B2 - 60-100% között középfok. A félvizsgák a megfelelő szinteken egyesíthetőek C típusú bizonyítvánnyá. Az Európa Unió tagállamaiban elfogadott nemzetközi nyelvvizsga.

LCCI angol üzleti nyelvvizsga- akkreditált nemzetközi üzleti angol nyelvvizsga.Az üzleti életben valóban hasznos és fontos képességeket kéri számon, azokat, amiket a munkaadók is keresnek. Magyar bizonyítványt csak akkor adnak, ha 60% felett teljesített a vizsgázó, nemzetközit viszont már 50% felett. Az írásbeli vizsga  szövegértéssel kombinált íráskészség feladatokból áll: emlékeztetőt, jelentést, cikket, hivatalos levelet kell írni (30 + 40 pont), és egy szöveget kell átalakítani  feltételeknek megfelelően  (30 pont).

OECONOM angol nyelvvizsga- közgázosoknak ezt ajánlják. Az írásbeli vizsga legnagyobb része egy szövegértési feladat, amely egy szöveghez tartozik. A szövegértés elég nehéz a szókészletében: a The Economist, Financial Times újságokból származó valódi cikkekről van szó.