Kapcsolat

Budapest nyelviskola (ETA Internal Soft Bt. tulajdona)

Cégjegyzék száma: 0106787238

Adószáma: 24743576143


Címünk:

1054 Budapest, Alkotmány utca 31, 1 em., 4 aj.,

Kapukulcs törlés4301törlés

Tel:

06 (70) 307-97-89

Kérem amennyiben foglalt a telefon írjanak emailt vagy küldjenek smst és felvesszük önnel a kapcsolatot !

E-mail:

budapest.nyelviskola.iroda@gmail.com


Recepciónk nyitvatartása:

Hétfő 13.00 - 20.00
Kedd 11.00 - 19.00
Szerda 11.00 - 19.00
Csütörtök 9.00 - 18.00
Péntek 9.00 - 20.00
Szombat, vasárnap Zárva

Német nyelvvizsgák

Inter-Lingua nyelviskola: német nyelvvizsgák leirása


Inter-Lingua nyelviskola. Német nyelvvizsga.

 

ÖSD német nyelvvizsga

 

Az államilag és nemzetközileg elismert Osztrák Nyelvi Diploma (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch = ÖSD) az osztrák állam szigorú minőségi követelményeit követő, világszerte egységes német vizsgarendszere. A német nyelvtudást igazoló nyelvvizsgarendszerek közül az egyik legismertebb, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő helyet foglal el - az ÖSD nyelvvizsgát 40 országban elismerik.


Az ÖSD német nyelvvizsgák a hétköznapi élethez szükséges írásbeli és szóbeli készséget tesztelik. Az egyes vizsgaszintek a Közös Európai Referenciakeret (KER) szintjeihez igazodnak és a Magyarországon elismert állami német nyelvvizsgákkal egyenértékűek. A sikeresen vizsgázók a nemzetközi Osztrák Nyelvi Diploma mellé a magyar államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt is kézhez kapják az alábbiak szerint:


* A1 Grundstufe Deutsch 1
(GD 1) - kiemelt jelentősége a Németországban megindítani kívánt családegyesítési eljárások keretében van. Magyarországon nem akkreditált nyelvvizsga, a sikeresen vizsgázók csak nemzetközi nyelvi diplomát szereznek.

* A2 Grundstufe Deutsch 2 (GD 2) - kiemelt jelentősége Ausztriában van, állampolgársági- és letelepedési eljárásokkal kapcsolatban. Magyarországon nem akkreditált nyelvvizsga, a sikeresen vizsgázók csak nemzetközi nyelvi diplomát szereznek.

* B1 Zertifikat Deutsch › 60% = magyar alapfok. Németországban letelepedési engedélyekkel kapcsolatos eljárásokban elismert nyelvvizsga. A nyelvvizsga írásbeli és szóbeli részből áll, C típusú (komplex) bizonyítványt ad. A vizsgát korlátlan alkalommal meg lehet ismételni. Szótár a vizsgán nem használható. A német szóbeli vizsga egyéni (a vizsgáztató a beszélgető partner), mely előtt 10-15 perc felkészülési idő áll rendelkezésre.

* B2 Mittelstufe Deutsch › 60% = magyar középfok. Magyarországon felsőoktatási intézménybe jelentkezés esetén többletpontok szerzéséhez ill. diploma kiadásához, Ausztriában, Németországban és Svájcban főiskolai és egyetemi továbbtanuláshoz javasolt nyelvvizsga. A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll, C típusú (komplex) bizonyítványt ad. A vizsga korlátlan alkalommal megismételhető. Az írásbeli német nyelvvizsgán egy- ill. kétnyelvű szótár használható. A szóbeli vizsga egyéni (a vizsgáztató a beszélgető partner), mely előtt 10-15 perc felkészülési idő áll rendelkezésre.

* C1 Oberstufe Deutsch › 60% = magyar felsőfok. Magyarországon felsőoktatási intézménybe jelentkezés esetén többletpontok szerzéséhez ill. diploma kiadásához, Ausztriában, Németországban és Svájcban főiskolai és egyetemi továbbtanuláshoz javasolt német nyelvvizsga. A nyelvvizsga írásbeli és szóbeli részből áll, C típusú (komplex) bizonyítványt ad. A vizsgát korlátlan alkalommal meg lehet ismételni. Az írásbeli vizsgán csak egynyelvű szótár használható! A szóbeli vizsga egyéni (a vizsgáztató a beszélgető partner), mely előtt 20 perc felkészülési idő áll rendelkezésre.

A NYAK döntése alapján 2009. január 1-től minden vizsgarendszernél államilag elismert bizonyítványt Magyarországon csak az a vizsgázó szerezhet, aki nem csak a vizsga eredeti sikerességi határát teljesíti (legalább 60% az írásbeli és legalább 60% szóbeli vizsgarésznél), hanem minden nyelvi készségnél (olvasás, levélírás, hallás utáni értés, beszédkészség) is teljesít legalább 40%-ot az adott készségmérés összpontszámából. Tájékoztatjuk továbbá a Vizsgázókat, hogy az ÖSD vizsgaszabályzatának megfelelően a szóbeli nyelvvizsga hanganyaga rögzítésre fog kerülni.

Inter-Lingua nyelviskola. Német nyelvvizsgákról.

 


Jelentkezem!

Vezetéknév *:
Keresztnév *:
Cím *:
E-mail cím *:
Telefonszám *:
Nyelv *:
Képzés szintje *:


Tanfolyam kezdési dátum *:
Tanfolyam típusa *:

Nap *:
Órakezdés *:
Megjegyzés:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!