Kapcsolat

Budapest nyelviskola (ETA Internal Soft Bt. tulajdona)

Cégjegyzék száma: 0106787238

Adószáma: 24743576143


Oktatasi helyszínek:

Astoria 

Erzsébet körút

E-mail:

budapest.nyelviskola.iroda@gmail.com


Recepciónk nyitvatartása:

0-24

minden ügyintézés online zajlik emailén kérésztől 

Angol nyelvvizsgák

 


Inter-Lingua nyelviskola: angol nyelvvizsgák leirása

 

Inter-Lingua nyelviskola. Angol nyelvvizsga előkészitő tanfolyam.


BME angol nyelvvizsga


Meglepő, de a BME angol nyelvvizsga a KER-nek való megfeleltetéssel valamennyire könnyebb lett.

Az angol nyelvvizsga írásbeli része négy részből áll. Hosszú, és elég bonyolult szövegek, így fontos, hogy ismerd a feladat megoldási stratégiákat. A nyelvismeret részben ki-kihagynak szavakat a szövegből, és megadnak kb. 25 választási lehetőséget a 20 helyre. Általában ezek a szavak elég egyszerűek, hogy jó nyelvhasználók néhányat kapásból be tudnak helyettesíteni, akár a választási lehetőségekre való ránézés nélkül. Lesz pár benne, ami nehéznek tűnik, de ezeket érdemes átugrani, és a végére már kevesebből egyszerűbb lesz ezeket kiválasztani. A stratégia tehát, hogy sehol se állj meg gondolkodni, menj végig a szövegen legalább egyszer, és írd be, amit tudsz.

A következő, nyelvismereti feladatban 3 lehetőség közül kell választani. Nem nehéz, a kulcs a gyakorlás és az egyszerű nyelvtani szerkezetek és szóösszetételek ismerete (pl: soon enough, dring the day, in order to, how to do). Mivel három ilyen szöveg is van és összesen 50 feladat, ne állj meg sokaig gondolkodni! Menj tovább a következőre!

Az olvasott szöveg értése feladat is két szövegből áll. Az elsőben kihagyott mondatokat kell az üres helyekre behelyettesíteni. Vigyázz: egy felesleges válasz van! Elsőre nehéznek tűnik a szöveg, és nagy hiba, ha leállsz lefordítani. Használhatod a szótáradat, de nem ajánlunk! Mert elveszi tőled a szöveg egészének megértési lehetőségét, és a részletekre irányítja a figyelmet. Nehéz lesz így összerakni, és időd sem lesz rá. A szótárat inkább csak az utolsó 5-8 percben vedd elő!

Angol nyelvvizsga.

A következő szövegben 10 kérdésre kell megtalálnod a választ. A szöveg elég hosszú, de a válaszok viszonylag könnyen lehet megtalálni. Néha át kell alakítanod a választ (pl. an elevator has been installed – but good luck finding it. Kérdés: What's wrong with the elevator? Válasz: It's difficult to find.) Néha a szöveg felsorol három dolgot, de a kérdés csak egyet kér belőlük, erre is kell figyelni!

Először mindig a kérdéseket olvasd el, és csak aztán a szöveget! Könnyebbé teszi a feladatot, hogy a kérdések sorrendben vannak éppen úgy, amilyen sorrendben a szövegben előfordulnak. Ennél a feladatnál a kulcs, hogy ne olvasd és fordítsd végig a szöveget, csak szkenneld, és keresd a válaszokat.

A levélírási feladatban választhatsz vagy egy baráti vagy egy hivatalos levélet. Itt ügyelned kell arra, hogy:

  1. a levél formája megfelelő legyen;
  2. minden egyes előírt gondolatra kitérj;
  3. ezeket megfelelően összekösd;
  4. fontos, hogy a nyelvezet a témának megfelelő legyen.

Használhatsz szótárat, de nem vele kezdj neki! Mert elmehet az idő úgy, hogy semmit sem írtál. Először írd meg a leveled vázlatát, esetleg 1-2 szót nézz ki a szótárból – ha nagyon muszáj.

A fordítási feladatban arra kell figyelni, hogy a szöveghűség csak a lehetséges pontok 1/3-a, vagyis sokkal többet számít az, hogy mennyire magyaros, logikus, jól felépített. A javaslatunk: inkább úgy állj neki, mint aki egy fogalmazást ír a szöveg témájáról, mint egy szóról-szóra való fordításnak.

A hallás utáni szövegértésnél fontos, hogy gyorsan tudd elolvasni a feladatlapot az elején, és minél többet megjegyezni belőle. Így kihallod majd a megfelelő kulcsszavakat, és könnyebb lesz a feladatmegoldás. Ne állj meg gondolkodni egy mondat felett, ha nem érted. Nem a 100%-ra mész, a célod átmenni!

A szóbelin a vizsgáztatóval fogsz beszélni, nem másik vizsgázóval. Általában az elején a vizsgáztató feltesz néhány egyszerű kérdést, olyan mint egy mindennapi beszélgetésben. Megkérdezheti, szeretsz-e olvasni, vagy mióta tanulsz angolt, vagy hol és mit dolgozol, van-e családod, voltál-e már külföldön, főleg azokban az országokban, ahol angolul beszélnek, vagyis bármit, ami a nyelvvizsga témakörökben benne van. Ezután kép alapján kell beszélned a nyelvvizsgatémákról. (Ez nem képleírás!) Ezt otthon is begyakorolhatod, nem nagy dolog. A képek alapján történő témakifejtésnél nem fog beleszólni a vizsgáztató, kizarolag akkor, ha nagyon eltértél a témától, vagy ha megakadsz. Utána jön a szituációs feladat.

 FIGYELEM!

BME EGYNYELVŰ VIZSGALEHETŐSÉG: ANGOL NYELVBŐL IS!

Miért a BME egynyelvű angol nyelvvizsga az ideális választás?

Mert változatlan érték mellett megújult tartalommal, versenyképes áron, egyszerűbben, rövidebb idő alatt könnyebben érsz célt.


  • egyszerűbb, mert nincs nyelvtani és szókincs teszt és fordítás

  • rövidebb, mert kevesebb feladatot kell megoldanod

  • könnyebb, mert minden feladatnál használhatsz szótárt


 

Jelentkezem! I am in!

Vezetéknév /Second name *:
Keresztnév /First Name *:
Cím /Address *:
E@mail cím *:
Telefonszám /Telephone number *:
Nyelv /Language *:
Képzés szint /Knowledge Level *:


Tanfolyam kezdési dátum /Start Date *:
Tanfolyam típusa /Type *:
Napok /Days *:

Órakezdés /Time *:
Szerződéskötés módja/Contract *:

Megjegyzés /Else:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!