• Inter-Lingua nyelviskola. Nyári akció
Inter-Lingua nyelviskola, Budapest

Kapcsolat

Inter-Lingua nyelviskola (ETA Internal Soft Bt. tulajdona)

Cégjegyzék száma: 0106787238

Adószáma: 24743576143


Címünk: 1074 Budapest, Erzsébet krt. 40-42, 1 em., 3 aj., kapucsengő 114

Kapukód: 114 kulcs 4945

Tel: 06 (70) 307-97-89

E-mail:

angol, német, olasz, francia nyelvek esetén: interlingua.nyelviskola01@gmail.com

orosz, magyar, spanyol, ritka nyelvek esetén: interlingua.nyelviskola02@gmail.com

Recepciónk nyitvatartása:
Hétfő: 9.00 - 20.00
Kedd: 9.00 - 20.00
Szerda: 9.00 - 20.00
Csütörtök: 9.00 - 20.00
Péntek: 9.00 - 20.00
Szombat, vasárnap: Zárva

2018.08.08, SZERDÁN 09.00 - 13.00 ZÁRVAMegosztás

Német nyelvvizsgák

Inter-Lingua nyelviskola: német nyelvvizsgák leirása


Inter-Lingua nyelviskola. Német nyelvvizsga.

 

ÖSD német nyelvvizsga

 

Az államilag és nemzetközileg elismert Osztrák Nyelvi Diploma (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch = ÖSD) az osztrák állam szigorú minőségi követelményeit követő, világszerte egységes német vizsgarendszere. A német nyelvtudást igazoló nyelvvizsgarendszerek közül az egyik legismertebb, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő helyet foglal el - az ÖSD nyelvvizsgát 40 országban elismerik.


Az ÖSD német nyelvvizsgák a hétköznapi élethez szükséges írásbeli és szóbeli készséget tesztelik. Az egyes vizsgaszintek a Közös Európai Referenciakeret (KER) szintjeihez igazodnak és a Magyarországon elismert állami német nyelvvizsgákkal egyenértékűek. A sikeresen vizsgázók a nemzetközi Osztrák Nyelvi Diploma mellé a magyar államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt is kézhez kapják az alábbiak szerint:


* A1 Grundstufe Deutsch 1
(GD 1) - kiemelt jelentősége a Németországban megindítani kívánt családegyesítési eljárások keretében van. Magyarországon nem akkreditált nyelvvizsga, a sikeresen vizsgázók csak nemzetközi nyelvi diplomát szereznek.

* A2 Grundstufe Deutsch 2 (GD 2) - kiemelt jelentősége Ausztriában van, állampolgársági- és letelepedési eljárásokkal kapcsolatban. Magyarországon nem akkreditált nyelvvizsga, a sikeresen vizsgázók csak nemzetközi nyelvi diplomát szereznek.

* B1 Zertifikat Deutsch › 60% = magyar alapfok. Németországban letelepedési engedélyekkel kapcsolatos eljárásokban elismert nyelvvizsga. A nyelvvizsga írásbeli és szóbeli részből áll, C típusú (komplex) bizonyítványt ad. A vizsgát korlátlan alkalommal meg lehet ismételni. Szótár a vizsgán nem használható. A német szóbeli vizsga egyéni (a vizsgáztató a beszélgető partner), mely előtt 10-15 perc felkészülési idő áll rendelkezésre.

* B2 Mittelstufe Deutsch › 60% = magyar középfok. Magyarországon felsőoktatási intézménybe jelentkezés esetén többletpontok szerzéséhez ill. diploma kiadásához, Ausztriában, Németországban és Svájcban főiskolai és egyetemi továbbtanuláshoz javasolt nyelvvizsga. A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll, C típusú (komplex) bizonyítványt ad. A vizsga korlátlan alkalommal megismételhető. Az írásbeli német nyelvvizsgán egy- ill. kétnyelvű szótár használható. A szóbeli vizsga egyéni (a vizsgáztató a beszélgető partner), mely előtt 10-15 perc felkészülési idő áll rendelkezésre.

* C1 Oberstufe Deutsch › 60% = magyar felsőfok. Magyarországon felsőoktatási intézménybe jelentkezés esetén többletpontok szerzéséhez ill. diploma kiadásához, Ausztriában, Németországban és Svájcban főiskolai és egyetemi továbbtanuláshoz javasolt német nyelvvizsga. A nyelvvizsga írásbeli és szóbeli részből áll, C típusú (komplex) bizonyítványt ad. A vizsgát korlátlan alkalommal meg lehet ismételni. Az írásbeli vizsgán csak egynyelvű szótár használható! A szóbeli vizsga egyéni (a vizsgáztató a beszélgető partner), mely előtt 20 perc felkészülési idő áll rendelkezésre.

A NYAK döntése alapján 2009. január 1-től minden vizsgarendszernél államilag elismert bizonyítványt Magyarországon csak az a vizsgázó szerezhet, aki nem csak a vizsga eredeti sikerességi határát teljesíti (legalább 60% az írásbeli és legalább 60% szóbeli vizsgarésznél), hanem minden nyelvi készségnél (olvasás, levélírás, hallás utáni értés, beszédkészség) is teljesít legalább 40%-ot az adott készségmérés összpontszámából. Tájékoztatjuk továbbá a Vizsgázókat, hogy az ÖSD vizsgaszabályzatának megfelelően a szóbeli nyelvvizsga hanganyaga rögzítésre fog kerülni.

Inter-Lingua nyelviskola. Német nyelvvizsgákról.

 


On-line jelentkezési lap: angol, német, francia, olasz, holland nyelv

Vezetéknév *:
Keresztnév *:
Cím *:
E-mail cím *:
Telefonszám *:
Nyelv *:
Képzés szintje *:Tanfolyam típusa *:


Tanfolyamkezdés hete *:

Nap *:
Órakezdés *:
Megjegyzés:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!